Het virus “BabaJaga” dat de concurrenten verslaat vindt mogelijk zijn oorsprong terug in de Oeral

09.06.2018


Informatiebeveiligingsspecialisten hebben op het internet een nieuw virus ontdekt: BabaJaga. Het valt websites aan op WordPress. De deskundigen van Defiant hebben een rapport gepresenteerd waaruit we kunnen leren over de eigenschappen van “Baba Jaga” en de afkomst ervan. Het is mogelijk dat de kwaadaardige aanval afkomstig is uit de Oeral. De afdeling “K” van het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken voert een onderzoek uit.

Deskundigen op het gebied van cyberbeveiliging hebben een nieuw virus ontdekt. De kwaadaardige aanval hackt niet alleen computers van gebruikers, maar vernielt ook die van de concurrentie aan de hand van een andere kwaadaardige software.

Besmette pagina's nemen gebruikers naar marketinglinks: als het slachtoffer daar producten koopt, dan krijgen de hackers een commissie op de winst van de winkel. Volgens de deskundigen bestaat Baba Jaga uit twee modules: een ervan implementeert spam op kwetsbare sites en de tweede, de backdoormodule, stelt de boosdoeners ertoe in staat op om het even welk moment controle uit te oefenen op de besmette pagina.

Volgens de deskundigen zijn Russischtalige hackers verantwoordelijk voor de creatie van Baba Jaga en is het zelfs mogelijk hun locatie te bepalen: de centrale Oeral. Deze kwaadaardige software is redelijk lang geleden verschenen, maar de laatste vernieuwing ervan heeft administrators van website al ernstig doen lijden. Er is zelfs een sensationele site ontdekt van “Baba Jaga” en momenteel wordt er een onderzoek naar uitgevoerd.

Link: uralweb.ru