Op de uitreiking van de "Zhara" ging iedereen uit de bol: Aleksandr Revva, Grigory Leps en zelfs Baba Jaga

26.03.2018

In Crocus City Hall vond de eerste uitreiking van de muziekprijs "Zhara" plaats.

Deze prijs onderscheidt zich van alle andere ceremonies door zijn ongewone format: de genomineerden en winnaars worden door de sterren zelf verkozen. Bijgevolg kwamen de collega’s op de proppen met een behoorlijke lijst van genomineerden, waaronder "Leningrad", Grigory Leps, Loboda, Emin, Ani Lorak, "A-Studio", Valery Meladze, Valeriya, Nyusha, Polina Gagarina, Nastya Kamenskykh, Vera Brezhneva, "Vremja i Steklo", Artick&Asti en vele anderen.

Op de rode loper werd ook oma Galamartovna gespot met haar tweelingskleindochters Katja en Volga Korol’. Galamartovna, in de volksmond Baba Jaga, is een bekend mediafenomeen. Niet zo lang geleden begon ze de blogosfeer in te palmen, en dat met veel succes. Het filmpje, waar Baba Jaga in haar vijzel door de Russische steden rijdt, kreeg meer dan 80 miljoen views op het internet.

Maar ook muziek bleek ze interessant te vinden. Baba Jaga nam een muziekclip op met ondersteuning van de Russische rapper Oxxxymiron voor een rap battle met Dizaster. En op de ceremonie ging ze actief om met de sterren en gaf hun zelfs zingende gelukspopjes naar haar evenbeeld.

Na de stemronde mochten de volgende sterren de prijs "Zhara-201 &" mee naar huis nemen: in de categorie "Beste zanger van het jaar" won Dima Bilan; de beste zangeres werd Ani Lorak; "Artiest van het jaar" ging naar Grigory Leps; doorbraak van het jaar was voor de rapper Feduk, en het beeldje voor het beste nummer werd in de wacht gesleept door Svetlana Loboda voor het lied "Sluchajnuju" ; de beste groep was "Leningrad", "A-Studio" en Emin zegevierden in de categorie "Beste duet", terwijl Emin ook het beeldje voor "Album van het jaar" kaapte; ten slotte werd Basta gekroond als beste hiphopper.

Source: wday.ru