Miami heeft kopie van standbeeld van Baba Jaga uit Jekaterinenburg

19.12.2017

De kopie van het beeldhouwwerk van Baba Jaga is verschenen in de Amerikaanse stad Miami op de prestigieuze tentoonstelling Miami Art Week.

Het bronzen standbeeld van het bekende sprookjespersonage verscheen in de zomer van 2017 al in Jekaterinenburg. Er werd ook een identiek standbeeld van Baba Jaga naar Amerika gestuurd om deel te nemen aan de tentoonstelling. Alleen het kleurschema werd veranderd naar wit-rood, bericht het persagentschap IA "Ura.ru".

Met haar project wilde beeldhouwster Irina Lagoshina vertellen dat Baba Jaga ondanks haar extravagant uitzicht een wijs en rechtvaardig personage is, en ze probeerde ook stereotypes over Rusland te ontkrachten.

Op de tentoonstelling stond naast het standbeeld ook een levende Baba Jaga die de deelnemers van het event stijlvolle design-T-shirts schonk. Het originele personage beweegt zich voort in een vijzel en werd een ster op het internet, toen ze door de straten van diverse steden scheurde. Na de tentoonstelling bleef het standbeeld in het zonnige Miami. Het werd bij de ingang van restaurant LIQUE Miami geplaatst.

Source: iz.ru