Baba Jaga verschijnt voor het volk op de Internationale beurs voor kinderspelen in Hongkong

17.01.2018

De grootste beurs in Azië en op één na grootste beurs ter wereld HongKongToys&GamesFair stelde de nieuwste artikelen uit de globale branche van kinderspelen en speelgoed voor, en liet de gasten ook kennis maken met de Russische interactieve gelukspop "Volkse oma".

Op de handelsbeurs die het belangrijkste jaarlijkse evenement geworden is en al meer dan veertig jaar bestaat, worden de nieuwste trends van de branche getoond en krijgen de aankopers de mogelijkheid kennis te maken met de speelgoedproducenten.

Niemand minder dan Baba Jaga werd gekozen en gestuurd om ons land te vertegenwoordigen op de beurs in China. Het speelgoed is niet alleen kinderlijk vermaak, maar er schuilt een diepere betekenis in, een weerspiegeling van de volkse folklore, culturele tradities en belichaming van de bezorgdheden, wijsheid en gastvrijheid. Het beeld van het oude personage uit de Slavische mythologie werd een symbool van het welzijn van het gezin en een bewaarster van de huiselijke haard.

De speelse Baba Jaga bleek niet alleen een geluksbrenger te zijn, die in staat is om wensen te vervullen, niet alleen een souvenir, die om het even welk interieur versiert, maar een echt betoverend wonder, ze heeft immers een magische kracht, namelijk de toekomst voorspellen en het humeur verbeteren van iedereen om haar heen! Als u een vraagt stelt en op de rechterpalm van het oude vrouwtje drukt, hoort u de wijze raad van de dag, in de vorm van een volks gezegde, en met een druk op de linkerpalm van het speelgoed, krijgt de bezitter onmiddellijk een goed humeur, wanneer Jaga vol leven een rijmliedje zingt. Gezegden zijn een echte historische schat en Russisch erfgoed, en de pop kent maar liefst twintig gezegdes, waardoor het mogelijk is om door middel van de pop kinderen kennis te laten maken met de volkswijsheden, en ook op speelse wijze voorspellingen te doen voor volwassenen. Onder de twintig Russische rijmliedjes die Jaga kent, zijn er zoals: "Laten we gaan dansen met een glimlach. Wanneer de gasten samengekomen zijn achter het hek!".

De pop oogstte een enorme interesse en respons bij de gasten van de tentoonstelling. Er was vooral veel aandacht van de kant van de Slavische landen: Polen, Tsjechië, Oekraïne en Wit-Rusland, de goedaardige tovenares is immers ook een van de hoofdpersonages in hun sprookjes en mythes.

Een van de meest gedenkwaardige taferelen en leukste gebeurtenissen op de HongKongToys&GamesFair 2018 was de verschijning van de enige echte Baba Jaga Galamartovna. De levendige, aanstekelijke en extraverte Jaga huppelde als een jong veulen, vermaakte alle bezoekers van de tentoonstelling en was waarschijnlijk het populairste onderwerp van hun selfies. De oude vrouw werd bijgestaan door haar kleindochters, de tweeling Volga en Katja Korolj. Samen schonken ze T-shirts, badges en souvenirs en veroorzaakten daarmee heel wat beroering bij de gasten van het evenement.

 

De heldin van het sensationele filmpje dat alleen op het Russische internet meer dan 40 miljoen keer bekeken werd, en ook de levende versie van de pop, Baba Jaga reden de tentoonstelling HongKongToys&GamesFair persoonlijk af in hun vijzel en verklaarden met zekerheid dat de gelukspop "Volkse oma" alle kansen heeft om een populair stuk speelgoed te worden.

Источник: advertology.ru