Bronzen standbeeld van Baba Yaga in Ufa

18.01.2022

Het beeldhouwwerk van Baba Jaga heeft vooral sympathie opgeroepen bij de stadsbevolking.

Vandaag, 4 december, is er op de social media een foto verschenen van een nieuw kunstobject dat voor de ingang van het Lifestyle-centrum “Basjkirija” geplaatst is. Deze keer nam er een volledig flamboyante Baba Jaga in een luie positie op het bankje haar plaats in onder de zon. De lege plek naast het sprookjespersonage nodigt mensen uit om een foto te trekken met Baba Jaga, wat de bezoekers van het shoppingcentrum dan ook doen.

Op de site van het stadsbestuur is er voorlopig geen meer gedetailleerde informatie over het nieuwe kunstobject in de hoofdstad. Maar een overweldigend aantal socialnetworkgebruikers hebben het nieuwe beeldhouwwerk positief beoordeeld en ze merkten op dat Baba Jaga er uitziet zoals in het echt en op een positieve manier verschilt van vroegere kunstobjecten in de stad, waarvan er sommige het publiek gechoqueerd hebben met hun niet-proportionele hoofdformaten of onverwachte chocoladekleur.

En terzelfdertijd blijken er steeds meer kunstobjecten te komen in Oefa. Slechts alleen in het Jakoetov-park zijn er al twaalf.

Link: mkset.ru